Dienstag, 7. Juli 2009

Vintage Spirits - Neuauflage


Das Buch „vintage spirits & forgotten cocktails“ dürft zu den besten Cocktailbüchern der letzten Jahre zählen. Alte Rezepte wurden „wieder entdeckt“, etwas angepasst und in diem Werk veröffentlicht mit der jeweiligen Geschichte hinter dem Drink. Das führte dazu, dass das Buch innerhalb relativ kurzer Zeit komplett vergriffen war und teils horrende Preise bei ebay & Co dafür verlangt wurden. Die allgemeine Freude war groß als eine Neuauflage erwähnt wurde. Deren Erscheinungstermin verschob sich immer wieder nach hinten so das meine Vorreservierung bei Amazon nun schon seit Monaten vorherrscht.
Die letzten Tage erreichte mich nun die Erlösende Email: Das Buch ist in den nächsten Wochen versandfertig! Grund zur Freude sind die erweiterten Texte im Buch und die neu hinzugefügten Rezepte. Vor einem guten Monat lies mir der Autor Ted „Dr. Cocktail“ Haigh folgende Mail zukommen in der weiter Informationen zum Buch zu finden sind.

Friends, history buffs, cocktail enthusiasts, creative thinkers...it has been half a decade since Vintage Spirits & Forgotten Cocktails was released, to more fanfare than I could ever have imagined. In two weeks, Vintage Spirits & Forgotten Cocktails, the deluxe, revised & expanded edition, will hit the shelves.
This is a sincere avowal of my belief that the new edition is better than the first. Here are some reasons I think so: There are fully 25% more forgotten recipes to try. The book is over twice as long. (Why 25% more recipes but twice the pages? I'll explain...)
The problem was...the book also had a deadline. While I was very proud of it (and thrilled by the response to it) I was aware - even before it was released - that some of the history was incomplete and less clear than I wished. Cocktails were included for which there was no time to ponder and supply the explanatory text they surely deserved. And, I admit it, there were errors. The book did look good but, as a longtime graphic designer, I knew where its every visual weakness lay. And it was paperback. It would not open and lie flat. This meant copies were quickly trashed attempting to actually use them behind the bar.
I agreed to do this new deluxe edition because I was assured a vast degree of creative control that many authors can only dream of. The result, as I said, is a book twice as long with lots more history and drink explanations (for both the original drinks and the many newly revealed ones as well) but that's only the tip of the Kold-Draft ice cube. This new book is hardcover. The cover is water resistant. The result of a clever binding trick, the book opens to any page and lies flat. The substantial historical research yielded photographs, discoveries, and insights, much of which will be newly revealed.
Time moves on. Thus far, everything I've mentioned is a revision, an extension, and enhancement. The cocktail world has expanded and bloomed into full flower around the globe. The changes over the last critical five years have been extraordinary - and it's all chronicled in the deluxe edition. The resource appendix was entirely rewritten with expanded, up-to-date resources. Most importantly, there is a completely new section of the book looking at the Internet and the effect it has had on the cocktail renaissance we now enjoy. I name the twenty-five most influential online cocktail pioneers, interview them about it, and share their thoughts. There you have it. This is the book I always wanted to do; the best Vintage Spirits & Forgotten Cocktails I am capable of.

Ich kann es kaum erwarten das Werk in meinen Händen zu halten und die neuen Rezepte zu testen. Vintage Spirits ist das erste Buch bei dem ich es geschafft habe jedes Rezept zu mixen. Dieses Buch ist ein absolutes Muss für jeden Cocktailliebhaber!

Kommentare:

  1. Habe mir das Buch jetzt auch vorbestellt, nachdem die Veröffentlichung in greifbare Nähe gerückt ist.

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  2. Zu dem Thema vergriffene Cocktail-Bücher möchte ich noch ein anderes Buch hier nennen, da ich bei der Suche in ihrer Datenbank nichts darüber gefunden habe und ich davon ausgehe, dass es eventuell bis jetzt nicht bekannt war.

    Das "Falken Mixbuch" von Peter Bohrmann mit 1444 Rezepten ist ebenfalls ein begehrtes Buch, welches sich rund um das Thema Mixen dreht und wohl auch als eines der Standartweke in der Branche angesehen wird.

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